Rulada de porc cu usturoi si boia
PrinteazaRulada de porc cu usturoi si boia din: pulpa de porc, fleica, usturoi, sare, piper, boia.
- 1-1,2 kg pulpă de porc
- 700 g fleică
- 5 căţei usturoi
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Usturoiul pisat se freacă cu aproximativ 18-20 g sare, se adaugă 100 ml apa rece şi se lasa sa stea 15 minute.
Fleica se dă prin maşina de tocat came, se adaugă zeama strecurată de pe usturoi, piper şi boia şi se amestecă.
Dacă este nevoie se mai adaugă sare.
Pulpa se taie cu grijă, astfel încăt să se poată desface într-o foaie dreptunghiulară.
Se bate puţin cu ciocanul de bucătărie şi se presară cu sare, piper şi boia dulce, apoi se întinde pe toată suprafaţa compoziţia de came tocată.
Se rulează strâns şi se leagă cu sfoară de bucătărie.
Se lasă la zvântat 1 zi, apoi se afumă 2 zile consecutiv.
Se lasă cel puţin 1 săptămână la uscat, apoi se înăbuşe în cuptor, acoperită cu folie de aluminiu. Se feliază rece şi se serveşte ca aperitiv.
Sugestie: Rulada se poate consuma şi neafumată.
In cazul acesta se înăbuşe înfăşurată în folie de aluminiu în ziua următoare preparării.
Rulada de porc cu usturoi si boia
Pofta buna!