Rulada de porc cu usturoi
PrinteazaRulada de porc cu usturoi din: carne de porc, sare, piper, patrunjel, sunca, ulei, usturoi, smantana, lapte.
- 1,5 kg carne de porc fara os
- sare
- piper
- 2 legaturi patrunjel
- 150 g sunca
- 3 linguri ulei
- 3 capatani de usturoi
- 300 ml smantana
- 125 ml lapte
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 200 °C. Se spală carnea, se şterge, se taie pe lungime până la 2 cm şi se depliază. Se sărează şi se piperează. Se spală pătrunjelul, se scutură şi se toacă. Jumătate de cantitate se repartizează deasupra cărnii. Se aşază deasupra şi şunca, se rulează şi se fixează cu aţă.
Se prăjeşte rulada bine în ulei, de jur-împrejur. Se condimentează şi se dă la cuptor cca 75 min., întorcându-se o singură dată.
Căpăţânile de usturoi se pun la cuptor 30-45 min., în funcţie de mărime, până ce se înmoaie. Se scot, se despart căţeii şi se pisează. Se amestecă împreună cu smântână, lapte şi restul de pătrunjel. Se condimentează.
Se scoate friptura şi se lasă să se răcească; se îndepărtează aţa, friptura se taie felii şi se serveşte cu crema de usturoi.
Rulada de porc cu usturoi
Pofta buna!