Ruladă de porc cu varză roşie

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada de porc cu varza rosie din: pulpa de porc, varza rosie, chimen, ulei, orez, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Ruladă de porc cu varză roşie

  • 1 kg pulpa de porc (bucata intreaga)
  • 1 varza rosie
  • 1 lingurita chimen
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri orez
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoa­ne, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi şetergeţi-o cu un şervet de bucătărie. Tăiaţi-o astfel încât să obţineţi o “foaie’ de carne cu grosimea de circa 1 cm. Bateţi carnea cu ciocanul de şniţele pentru a se frăgezi şi a se mai subţia, apoi presăraţi-o cu sare şi piper.

Tocaţi mărunt varza, frecaţi-o cu sare, după care căliţi-o în 50ml ulei, timp de 5 minute, la foc mic. Adăugaţi cimbrul, chimenul, sare şi piper, după gust şi luaţi tigaia de pe foc.

Fierbeţi orezul în apă cu puţină sare 8-10 minute. Amestecaţi orezul fiert cu varza călită şi întindeţi amestecul pe foaia de carne. Rulaţi carnea şi prindeţi-o cu scobitori sau legaţi-o cu aţă alimentară. Puneţi rulada astfel formată într-o tavă pe hârtie de copt.

Ungeţi-o cu ulei, presăraţi-o cu sare şi piper şi puneţi tava în cuptorul în­cins. Coaceţi rulada la foc potrivit circa 60 de minute sau până când se rumeneşte bine pe deasupra. Lăsaţi rulada să se răcească 10-15 minute înainte de a o tăia.

Ruladă de porc cu varză roşie

Ruladă de porc cu varză roşie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.