Ruladă de porc cu varză roşie
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada de porc cu varza rosie din: pulpa de porc, varza rosie, chimen, ulei, orez, cimbru, sare si piper.
- 1 kg pulpa de porc (bucata intreaga)
- 1 varza rosie
- 1 lingurita chimen
- 150 ml ulei
- 2 linguri orez
- 1 lingurita rasa cimbru
- sare si piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi şetergeţi-o cu un şervet de bucătărie. Tăiaţi-o astfel încât să obţineţi o “foaie’ de carne cu grosimea de circa 1 cm. Bateţi carnea cu ciocanul de şniţele pentru a se frăgezi şi a se mai subţia, apoi presăraţi-o cu sare şi piper.
Tocaţi mărunt varza, frecaţi-o cu sare, după care căliţi-o în 50ml ulei, timp de 5 minute, la foc mic. Adăugaţi cimbrul, chimenul, sare şi piper, după gust şi luaţi tigaia de pe foc.
Fierbeţi orezul în apă cu puţină sare 8-10 minute. Amestecaţi orezul fiert cu varza călită şi întindeţi amestecul pe foaia de carne. Rulaţi carnea şi prindeţi-o cu scobitori sau legaţi-o cu aţă alimentară. Puneţi rulada astfel formată într-o tavă pe hârtie de copt.
Ungeţi-o cu ulei, presăraţi-o cu sare şi piper şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi rulada la foc potrivit circa 60 de minute sau până când se rumeneşte bine pe deasupra. Lăsaţi rulada să se răcească 10-15 minute înainte de a o tăia.
Ruladă de porc cu varză roşie
Pofta buna!