Ruladă cu praz şi brânză
PrinteazaO reteta de rulada cu praz si branza din: praz, telemea, smantana, ulei, faina, unt si sare.
- 2 fire de praz
- 400 g telemea sarata
- 3-4 linguri cu smantana
- ulei
pentru aluat:
- 250 g faina
- 200 g unt
- 200 g smantana
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron mai adânc, amestecă bine cu o lingură de lemn untul cu smântână până obţii o cremă păstoasă. Adaugă sarea şi făina în ploaie.
Din toate aceste ingrediente, frământă aluatul şi lasă-l la rece minimum 3-4 ore. Intinde aluatulîntr-o foaie potrivit de groasă.
Unge-o cu smântână şi presară rondele de praz şi brânza rasă. Răsuceşte uşor şi aşază rulada într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Unge-o cu puţin gălbenuş şi lasă la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Ruladă cu praz şi brânză
Pofta buna!