Rulada cu prune si mac
PrinteazaRulada cu prune si mac din: ulei, apa minerala, sare, faina, mac, prune, ou, rom, zahar.
Pentru aluat:
- 15 linguri ulei
- 15 linguri apă minerală
- 1 praf de sare
- făină, cât cuprinde
Pentru umplutură:
- 350 g mac măcinat
- 450 ml lapte
- 75 g făină
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 150 g zahăr
- 7-8 prune
- 1 ou
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Amesteci uleiul cu apa minerală, zahărul şi sarea.
Incorporezi făina treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen, elastic. Combini macul cu laptele, zahărul, făina şi esenţa de rom.
Il pui pe foc, amestecând constant, până se îngroaşă. Il dai deoparte şi-l laşi la răcit.
Intinzi aluatul, pui umplutura de mac, o nivelezi şi aşezi din loc în loc felii de prune. Rulezi şi aşezi prăjitura într-o tavă tapetată. O ungi cu ou şi o dai la cuptor până se rumeneşte.
După ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!