Rulada cu prune

Printeaza

Rulada cu prune din: cotlet de porc dezosat, prune, bacon, condimente, ulei, vin, scortisoara, zahar, pere, prune uscate, visine, struguri, zmeura, unt.

 

Ingrediente:Rulada cu prune

  • 200 g cotlet de porc dezosat
  • 200 g prune uscate, fără sâmburi
  • 100 g bacon afumat
  • amestec de condimente (sare, piper alb, boia, chimion măcinat, granule de usturoi)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 400 ml vin roşu dulce
  • 5 cuişoare
  • 1 baton scorţişoară
  • 2 linguri zahăr
  • 2 pere

Sos:

  • 10 prune uscate
  • 10 boabe de vişine congelate
  • 2 linguri strugurei din compot
  • 2-3 linguri zmeură congelată
  • 50 g unt

 

 

 

Mod de preparare:

Se spală prunele cu apă caldă, se pun într-un castron cu apă şi se lasă acoperite cel puţin o oră.

Din carne se taie 2 felii, se bat şi se condimentează. Se aşază feliile de bacon pe masă, se pune carnea peste ele, iar pe o margine lungă a cărnii se pun prunele uscate, înmuiate şi scurse de apă.

Se rulează carnea strâns şi se înveleşte în feliile de bacon, apoi în folie de aluminiu şi se răsucesc jcapetele.

Se toarnă uleiul într-o cratiţă, se aşază ruladele, se adaugă o ceşcuţă cu apă şi se lasă 25-30 min. să fiarbă acoperit.

Se scot pe o farfurie şi se îndepărtează folia de aluminiu.

Vinul se pune la fiert cu zahărul, scorţişoara şi cuişoarele, apoi se scufundă perele, se reduce focul şi se întorc pe toate părţilp.

Se scot perele, scorţişoara şi cuişoarele. în vinul rămas se adaugă fructele. Se fierb până se leagă, apoi se adaugă unt.

Rulada se taie în felii şi se serveşte cu pere şi sos de fructe.

Rulada cu prune

retete

Ruladă Delicioasă de Pui cu Roșii

Ruladă Delicioasă de Pui cu Roșii din: piept de pui, rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, branza feta.   Ingrediente: 500g piept de pui 3 roșii mari 2 căței de usturoi 2 linguri ulei de măsline Sare și piper după gust O mână de pătrunjel tocat 50g brânză feta (opțional)   Mod de […]

retete

Ruladă cu verdeață

Ruladă cu verdeață din: aluat, apa, ulei, faina, sare, spanac, stevie, loboda, ceapa verde, piper, ulei, fulgi de ovaz. Ingrediente: aluat apa ulei faina sare verdeata tocata (spanac, stevie, loboda) ceapa verde piper ulei fulgi se ovaz     Mod de preparare: Se face o foaie de aluat din 200 ml apă, 100 ml ulei, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.