Rulada de pui cu alune si caise

Printeaza

Rulada de pui cu alune si caise din: piept de pui file, cucus, alune, caise uscate, lamaie, ou, felii de bacon, ceapa, unt, patrunjel, sare, piper, usutroi, menta, ulei.

Ingrediente:

  • 750 g piept de pui file
  • 100 g cuscus
  • 100 g alune
  • 100 g caise uscate
  • 1 lamaie
  • 1 ou
  • 100 g felii de bacon
  • 2 cepe
  • 80 g unt
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • optional, cateva frunze de menta
  • 1 lingura ulei pentru uns hartia

 

 

Mod de preparare:

Pui într-un castron cai-sele tăiate mărunt şi bobitele de cuscus, dupa care le acoperi cu o cana de apa fierbinte, pentru 10 minute.

Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt. Căleşti în unt topit ceapa şi usturoiul, iar după 1 minut, adaugi cuşcuşul şi caisele scurse.

Stingi focul şi, în compoziţia răcită, încorporezi pătrunjelul, sare, piper, oul bătut, zeama de la 1/2 lămâie şi, opţional, menta. Tai carnea în felii subţiri, pe care le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele.

Pe hârtii de copt unse, pui felii de carne, acoperi cu bacon şi pui deasupra umplutura. Rulezi ajutându-te de hârtii. Prinzi cu scobitori şi treci rulourile prin alune zdrobite.

Le aşezi în tava unsă, în care ai turnat puţină apă şi le coci la foc mediu, pentru 45-50 de minute.

 

Rulada de pui cu alune si caise

Rulada_de_pui_cu_alune_si_caise

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.