Ruladă de pui cu bacon
PrinteazaRuladă de pui cu bacon din: piept de pui, cascaval, ardei capia, salvie, bacon, cartofi, ardei iute, usturoi, ceapa rosie, marar, patrunjel, ulei, otet de mere, suc de lamaie, sare, piper.
- doi piepti de pui
- 4 felii de cascaval
- 4 ardei capia
- doua frunze de salvie
- 400 g bacon
- 800 g cartofi
- un ardei iute
- doi catei de usturoi
- o ceapa rosie
- marar
- patrunjel
- 100 ml ulei
- otet de mere
- suc de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ardeii capia se coc, se curăţă de coajă şi seminţe şi se pun într-un bol.
Piepţii de pui se dezosează, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se bat uşor, cu ciocanul de şniţele.
Se pun într-un bol cu puţin ulei, usturoi zdrobit, ceapă tocată, sare şi piper.
Se presară jumătate din ardeiul iute tocat mărunt, se amestecă totul şi se introduc la rece 30 de minute.
Se aşază pe fiecare felie ardei capia şi caşcaval, salvie tocată, mărar şi pătrunjel.
Se rulează, se înfăşoară în felii de bacon şi se aşază fiecare pe bucăţi de hârtie de copt.
Se prinde hârtia cu scobitori, se aşază pe o tavă şi se introduc în cuptorul încins pentru 25-30 de minute.
Cartofii se curăţă, se spală, se fierb în apă cu sare şi se pasează.
Se amestecă bine cu restul de ardei iute tocat, ulei, sare şi piper.
Se adaugă treptat din apa în ca¬re au fiert până se obţine o compoziţie legată.
Se formează bile şi se servesc alături de ruladele de pui cu bacon.
Se servesc cu sos din mărar şi pătrunjel tocat, sare, piper, suc de lămâie sau oţet de mere.
Ruladă de pui cu bacon
Pofta buna!