Rulada de pui cu carne tocata si sunca afumata
PrinteazaRulada de pui cu carne tocata si sunca afumata din: morcovi, broccoli, sare, piper, oua, pui, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, tarhon verde si unt.
- 2 morcovi
- 150 g broccoli
- sare
- piper
- 2 oua
- 1 pui
- 150 g carne tocata
- 250 g sunculita afumata
- 1 ceapa
- 3-4 fire de tarhon verde
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Se taie in fasii morcovii curatati, iar broccoli se desface in bucati mici.
Morcovii se fierb in apa cu sare 10 minute, se adauga broccoli si se lasa doua minute.
Se strecoara legumele si se lasa sa se scurga.
Se dezoseaza puiul intreg cu piele cu tot. Se spala, se usuca cu prosoape absorbante si se condimenteaza cu sare si piper.
Se unge carnea cu 1/3 din unt si se asaza doua felii mai groase de sunculita afumata.
Se acopera cu 1/3 din carne tocata, jumatati de oua fierte (asezate pe o margine) si fasii de morcovi.
Se acopera totul cu restul de carne tocata si se pun bucatile de broccoli.
Se ruleaza strans si se leaga cu sfoara alimentara.
Se taie ceapa julien si se asaza intr-un vas termorezistent uns cu unt impreuna cu frunzele de tarhon si bucatelele de sunculita ramasa taiata cubulete.
Se asaza rulada in vas, se unge cu unt topit, se acopera cu folie de aluminiu si se coace 45 de minute.
Se scoate folie si se lasa pana se rumeneste.
Se scoate sfoara, se taie felii si se serveste cu legume si cartofi fierti.
Rulada de pui cu carne tocata si sunca afumata
Pofta buna!