Ruladă de pui cu cartofi si sos
PrinteazaRuladă de pui cu cartofi si sos din: piept de pui, sunca, cartofi, unt, patrunjel, menta, usturoi, pesmet, oua, morcovi, otet de mere, ulei, sare, piper, ardei iute.
- doua piepturi de pui
- 8 felii de sunca
- 800 g cartofi
- 100 g unt
- doua legaturi de patrunjel
- o lingura cu menta
- 4 catei de usturoi
- 100 g pesmet
- doua oua
- 4 morcovi
- 50 ml otet de mere
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- ulei
- ardei iute
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se taie în jumătăţi şi se bat uşor cu ciocanul de şniţele.
Se condimentează, se aşază pe fiecare câte o felie de şuncă şi se rulează.
Se trec prin ou şi pesmet, se prăjesc în ulei încins apoi se scot cu spumiera pe şervete absorbante şi se păstrează la cald.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se fierb zece minute în apă cu sare, apoi se scot într-un bol şi după ce s-au răcit se taie rondele. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare.
Se scot într-un bol, se pasează, se amestecă bine cu sare, piper, unt şi ulei. Se adaugă puţin din zeama în care au fiert şi se formează bile cu cu ajutorul unei linguri de îngheţată.
Pătrunjelul se toacă împreună cu menta, se pune într-un bol, se amestecă bine cu oţetul, uleiul de măsline, sare şi piper.
La sosul de patrunjel se mai poate adauga si ardei iute tocat marunt.
Ruladă de pui cu cartofi si sos
Pofta buna!
Foate bine arata rulada asta!