Rulada de pui festiva
PrinteazaRulada de pui festiva din: morcovi, broccoli, sare, piper, oua, pui, carne tocata, sunculita de porc afumat, ceapa, tarhon verde, unt.
- 2 morcovi
- 150 g broccoli
- sare
- piper
- 2 oua
- 1 pui
- 150 g carne tocata
- 250 g sunculita de porc afumata
- 1 ceapa
- 3-4 fire tarhon verde
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Tai în fâşii morcovii curăţaţi, iar broccoli îl desfaci în buchetele. Fierbi morcovii în apă cu sare timp de 10 minute, adaugi broccoli şi laşi două minute. Strecori legumele şi le laşi să se scurgă.
Dezosezi puiul întreg cu piele cu tot. Speli, usuci cu prosoape absorbante şi condimentezi cu sare şi piper.
Ungi carnea cu 1/3 din unt şi aşezi două felii mai groase de şunculiţă afumată
Acoperi cu 1/3 din carnea tocată, jumătăţi de ouă fierte (aşezate pe o margine) şi fâşii de morcovi.
Acoperi totul cu restul de carne tocată si broccoli.
Rulezi strâns şi legi cu sfoară alimentară. Tai ceapa julien şi o aşezi într-un vas termorezistent, uns cu unt, împreună cu frunzele de tarhon şi bucăţelele de şunculiţă rămase, tăiate cubuleţe.
Aşezi rulada în vas, o ungi cu unt topit, acoperi cu folie de aluminiu şi coci 45 de minute.
Scoţi apoi folia şi laşi rulada până se rumeneşte. Când e gata, scoţi sfoara, tai rulada felii şi o serveşti alături de legume fierte.
Rulada de pui festiva
Pofta buna!