Ruladă de pui cu fructe de mare
PrinteazaRuladă de pui cu fructe de mare din: piept de pui, jambon, ceapa, unt, morcovi, spanac, praz, patrunjel, sfecla rosie si cocktail de fructe de mare.
Ingrediente:
- 4 bucati piept de pui
- 8 felii de jambon crud uscat
- 2 cepe mari
- 150 g unt
- 2 morcovi mari
- 200 g spanac congelat (sau proaspat, oparit)
- 2 fire de praz
- 1 legatura patrunjel
- 1 sfecla rosie potrivita
- 200 g cocktail de fructe de mare congelate
Mod de preparare:
Cureţi pieptul de pui de pieliţe, îl speli şi îl ştergi cu un şervet. Tai pieptul în două, apoi, cu un cuţit foarte ascuţit filetezi fiecare bucată.
Pui bucăţile de piept pe o folie de plastic şi le aşezi astfel încât marginile acestora să se suprapună.
Pui peste ele o altă folie de plastic, apoi baţi carnea cu ciocanul de şniţele, astfel încât carnea să se întindă, să se subţieze, iar marginile bucăţilor să se întrepătrundă.
Iei folia de plastic de deasupra şi presari carnea cu sare şi piper, după gust.
Intinzi spanacul, dezgheţat şi stors bine de apă, pe toată suprafaţa cărnii, apoi pui peste acestea feliile de jambon, iar peste jambon presari cockteilul de fructe de mare.
Rulezi foaia de carne cu ajutorul foliei de platic de dedesubt, ungi rulada cu 50 g unt topit, după care o împachetezi în folie de aluminiu.
Aşezi rulada într-o tavă şi o pui în cuptorul încins, pentru 40 de minute.
Separat, căleşti legumele curăţate, spălate şi tăiate fideluţă în untul rămas, apoi potriveşti gustul de sare şi de piper.
Serveşti rulada tăiată în felii de 1 cm grosime cu garnitură de legume, presărate cu pătrunjel tocat mărunt.
Ruladă de pui cu fructe de mare
Pofta buna!