Rulada de pui cu porumb si ciuperci
PrinteazaRulada de pui cu porumb si ciuperci din: pui, oua, lapte, faina, ardei capia, chives sau ceapă verde, ciuperci, maioneza, ceapa, boabe de prumb, amestec de condimente (boia dulce, usturoi granule, cimbru, tarhon, busuioc), pasta de ardei, sare, piper.
Ingrediente:
- pui de 1 1/2 kg
- 2 ouă
- 50 ml lapte
- 1 linguriţă cu vârf făină
- 1 ardei capia
- câteva fire de chives sau ceapă verde
- 1 borcan ciuperci întregi
- 3 linguri maioneză
- 1 ceapă
- 3 linguri boabe de porumb
- 1 linguriţă amestec de condimente (boia dulce, usturoi granule, cimbru, tarhon, busuioc)
- 1 linguriţă pastă de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli puiul, îl usuci cu un şervet şi îl aşezi pe masa de lucru, cu pieptul în sus. Ii tai aripile şi, folosindu-te de foarfeca de bucătărie, îl dezosezi: îi tai osul pieptului şi îndepărtezi jumătăţile, apoi tai pielea şi carnea de pe pulpe, pe linia oaselor.
Dezosezi apoi pieptul şi spatele, păstrând întreagă pielea de pe spate. Dacă pielea sau carnea se rup, le „peticeşti” cu bucăţi din piept sau pulpă. Amesteci toate condimentele uscate şi presari carnea. Ungi carnea cu un strat subţire de maioneză şi pastă de ardei.
Rulezi carnea, o ambalezi şi o laşi în frigider peste noapte. Pregăteşti o omletă din ouă, lapte, făină, 1/2 ardei capia, sare şi piper după gust. Cureţi ceapa şi ciupercile. Căleşti ceapa tocată fin, apoi adaugi felioare de ciuperci şi le laşi să scadă.
Derulezi carnea pe o folie. Pui fâşii de ardei, peste care suprapui omleta ciupercile şi porumbul. Rulezi din nou şi coşi rulada cu aţă. O ungi cu maioneză şi o coci 45 de minute, la foc mediu spre iute. O scoţi în altă tavă şi pui deasupra un tocător cu greutate, ca să elimine zeama din interior. O păstrezi în frigider.
Rulada de pui cu porumb si ciuperci
Pofta buna!