Rulada de pui cu spanac si stafide
PrinteazaRulada de pui cu spanac si stafide din: piept de pui, spanac, seminte de pin, stafide, amestec de condimente chinezesti, unt, prosciutto, ulei de masline, ceapa, vin, zeama de lamaie, smantana si chives.
Ingrediente:
- 8 piepti de pui, dezosati si fara piele
- 300 g de spanac tanar, spalat
- 3 linguri seminte de pin, prajite
- 2 linguri de stafide, tocate
- 1 praf de amestec de 5 condimente chinezesti
- 75 g unt
- 8 felii de prosciutto
- 2 linguri ulei de masline
- 3 cepe mici, tocate vin
- 150 ml vin alb sec
- zeama de la 1/2 lamaie
- 200 g smantana pentru gatit
- 1 mana de chives
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190’C. Taie fiecare piept de pui aproape pe jumătate (fără a tăia complet) şi deschide-l precum o carte.
Aşază fiecare bucată de carne între două straturi de folie alimentară şi aplatizeaz-o folosind sucitorul sau ciocanul de şniţele, apoi asezonează bine.
Aşază spanacul într-o strecurătoare şi toarnă peste el apă clocotită. Scurge-l bine şi transferă-l într-un bol.
Presară seminţele de pin, stafidele şi condimentele, apoi asezonează şi amestecă bine. Topeşte jumătate din catitatea de unt şi adaug-o în bol.
Aşază câte o felie de prosciutto peste fiecare piept de pui şi unge-o cu amestecul de spanac.
Rulează puiul şi fixează-l cu scobitori sau cu sfoară alimentară. Topeşte restul de unt într-o tigaie, peste care adaugă uleiul.
Rumeneşte puţin ruladele de pui, apoi aşază-le într-o tavă şi dă-le la cuptor 10-15 minute.
Sotează şalotele în tigaia în care s-a prăjit puiul, până când se înmoaie, dar fără să se rumenească prea mult.
Adaugă vinul şi zeama de lămâie. Fierbe totul până când lichidul se reduce la jumătate.
Toarnă smântână de gătit peste şalote şi fierbe totul 1-2 minute, până obţii un sos gros.
Toacă firele de chives şi presară-le în sos. Scoate scobitorile sau sfoara alimentară de la pui.
Feliază ruladele şi aşază-le pe farfurii încălzite.
Rulada de pui cu spanac si stafide
Pofta buna!