Rulada cu pui si sunca

Printeaza

Rulada cu pui si sunca din: piept de pui, sunca, pesmet, oua, faina, ulei, legume, usturoi, unt, lapte, ulei, sare, piper, dafin, zahar.

Ingrediente:

  • 600 g piept de pui
  • 250 g şuncă feliată
  • 100 g pesmet
  • 2 ouă
  • 50 g făină
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • 800 g amestec de legume tăiate cubuleţe (morcov, rădăcină de pătrunjel, gulie, mazăre)
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri făină
  • 300 ml lapte
  • puţin ulei
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie felii, se bate uşor cu ciocanul de bucătărie, se asezonează cu sare şi piper.

Se aşază pe fiecare câte o felie de şuncă, se rulează şi se prinde cu scobitori.

Se dau prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei.

Pentru garnitură se înăbuşe usturoiul mărunţitîn puţin ulei, se adaugă legumele, frunza de dafin, se toarnă puţină apă, se asezonează cu sare şi piper şi se înăbuşe sub capac.

Făina se rumeneşte în unt, se toarnă laptele şi se îngroaşă, apoi se toarnă peste legume.

Se potriveşte gustul cu zahăr şi zeamă de lămâie. Se serveşte cu rulada de pui feliată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.