Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată din: oua, zahar, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, smantana, unt, zahar pudra. Rulada Buturugă de Crăciun, cunoscută și sub numele de “Bûche de Noël”, este o rețetă tradițională de sărbătoare în Franța. Această variantă clasică combină un blat pufos de ciocolată cu un ganache […]
Rulada rapida cu gem
PrinteazaRulada rapida cu gem din: oua, zahar, faina, sare, gem, zahar pudra.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 75 g zahăr
- 80 g făină
- un praf sare
Pentru umplutură:
- gem, după gust
Pentru servit:
- zahăr pudră
Mod de preparare Rulada rapida cu gem:
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul pentru a obţine o cremă albă. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Peste crema de gălbenuş se pune făina, se amestecă şi se adaugă spuma.
Aluatul se toarnă în tava de copt unsă şi tapetată cu hârtie. Se coace 10 minute.
Se scoate pe un şervet umezit, se rulează şi se lasă a$a să se răcească.
Se desface, se pune gemul, se rulează din nou şi se lasă peste noapte.
Se serveşte a doua zi cu zahar pudra presarat deasupra.
Pofta buna!
Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată
Ruladă Pavlova din: albusuri de ou, zahar tos, otet alb, extract de vanilie, amidon de porumb, frisca, fructe. Ingrediente: 4 albușuri de ou 1 cană de zahăr tos 1 linguriță de oțet alb 1 linguriță de extract de vanilie 1 linguriță de amidon de porumb 200 ml frișcă lichidă Fructe proaspete pentru decor (căpșuni, […]
Rulada de bezea cu capsuni din: oua, zahar, amidon, otet, frisca, crema de vanilie, zmeura, capsuni. Ingrediente: Pentru rulada: 4 albuşuri mari de ou 250 g zahăr + extra pentru presărat 1 linguriţă de amidon 1 linguriţă de oţet de vin alb Pentru umplutura: 300 ml frişcă 4 linguri cu cremă de vanilie 150 g zmeură […]