Rulada red velvet
PrinteazaRulada red velvet din: faina, zahar, rodii, oua, praf de copt, unt, lapte, faina, zahar si esenta de rom.
blatul:
- 100 g faina
- 100 g zahar
- 2 rodii
- 4 oua
- praf de copt
crema:
- 300 g unt
- 400 ml lapte
- 100 g faina
- 200 g zahar
- esenta de rom
Mod de preparare:
Se zdrobesc boabele de rodie in blender. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga piureul de rodie. Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. Se presara faina, praful de copt si se omogenizeaza amestecand continuu. Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia cu atentie.
Se coace 20 de minute la foc moderat. Foaie se rastoarna pe un servet si se ruleaza. Se pastreaza in acest mod pana cand se pregateste crema. Se fierbe laptele. Cand incepe sa clocoteasca se pune vasul la bain-marie si se adauga zaharul, esenta de rom si faina. Se amesteca energic, folosind telul, timp de 10 minute.
Dupa ce s-a racit, se adauga untul moale si se freaca energic pana ce capata consistenta pe care o doriti. Se descface foaie de blat, se intinde crema si se ruleaza la loc. Se pudreaza cu zahar farin si se pastreaza la rece.
Rulada red velvet
Pofta buna!