Rulada de bezea cu capsuni din: oua, zahar, amidon, otet, frisca, crema de vanilie, zmeura, capsuni. Ingrediente: Pentru rulada: 4 albuşuri mari de ou 250 g zahăr + extra pentru presărat 1 linguriţă de amidon 1 linguriţă de oţet de vin alb Pentru umplutura: 300 ml frişcă 4 linguri cu cremă de vanilie 150 g zmeură […]
Rulada simpla
PrinteazaRulada simpla din: oua, zahar pudra, faina, cacao, frisca, decoratiuni.
- 4 oua
- 120 g zhar pudra
- 100 g faina
- 20 g cacao
pentru umplut si decorat:
- 500 ml frisca lichida
- o lingura cacao
- decoratiuni diverse
Mod de preparare:
Se pregăteşte aluatul pentru care gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se obţine o cremă spumoasă.
Se bat albuşurile spumă şi apoi spuma se adaugă, puţin câte puţin, peste crema de gălbenuşuri.
Făina şi cacaua cernute se adaugă în aluat. Se amestecă şi se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie.
Se scoate aluatul copt pe un şervet umezit şi se rulează, lăsându-l la răcit aşa.
Se bate frişca, o parte se pune la interior, iar restul se aşază la exterior şi se trasează striaţiile scoarţei de copac.
Se presară cu cacaua cernută şi se dă la rece pentru o oră.
Se ornează cu bomboane sau alte decoraţiuni din ciocolată.
Rulada simpla
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada de bezea cu capsuni
Rulada cu marmelada de piersici
Rulada cu marmelada de piersici din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, marmelada, unt. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri zahăr tos 2 linguri rase de făină coajă de lămîie 1 lingurâ marmeladă de piersici 10 g unt sau ulei Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu o lingură de zahăr, pană cand devin spumoase şi […]
Pofta buna!