Ruladă cu smochine
PrinteazaRuladă cu smochine: faina, scortisoara, nucsoara, sare, unt, nuci, zahar tos, ou, smochine, portocala, zahar pudra cu aroma de vanilie.
- 1 1/3cană făină albă
- 1/2 linguriţă scorţişară şi nucşoară fin năcinate
- 1 praf de sare
- 1/2 cana unt
- 1/2 nuci măcinite
- 1/3 cană zahăr tos
- 1 ou
Ingrediente umplutură:
- 500 smochine uscate
- coaja de la 1 portocală
- 1/2 cană zahăr tos şi apă
- 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Pentu a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Cerni într-un bol făina, nucşoara, scorţişoara şi sarea.
In alt bol, freci spumă untul, zahărul şi oul. Amesteci cele două compoziţii, iar la final adaugi nucile măcinate.
Rezultă un aluat neelastic, lipicios, pe care-l înveleşti în folie şi îl introduci în frigider pentru 30 de minute.
Intre timp, toci mărunt smochinele şi le pui la fiert cu apa, zahărul şi coaja de portocală, pentru circa 20 de minute, până se leagă pasta.
Scoţi aluatul din frigider şi îl împărţi în două. Pe o bucată de folie de aluminiu unsă cu puţin ulei, întinzi cu sucitorul o foaie groasă de aproximativ 5 mm.
Ungi cu 1/2 din umplutura rece de smochine, rulezi şi pui rulada într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Procedezi la fel cu aluatul şi umplutura rămase. Coci ruladele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 30-35 de minute.
Laşi ruladele în tavă până se răcesc complet. Le presari cu zahăr pudră. Cel mai bine e să le tai a doua zi.
Ruladă cu smochine
Pofta buna!
Nu arata bine deloc rulada asta, sper sa fie gustoasa