Rețeta Tradițională din: gogonele, apa, sare, otet, foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper negru. Descoperă rețeta autentică de gogonele murate, cu rădăcini adânci în tradiția românească. Află despre beneficiile nutriționale și istoricul acestui deliciu conservat. Ingrediente: Gogonele: 2 kg Apă: 2 litri Sare: 4 linguri Oțet: 500 ml Foi […]
Rulada cu sos de rosii
PrinteazaRulada cu sos de rosii din: pulpa de porc, ceapa, ardei, morcov, rosii, sos de rosii, bacon, vin, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de porc
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 1 morcov
- 200 g roşii descojite
- 10 felii bacon
- 200 ml vin roşu
- 300 ml suc de roşii
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci ceapa şi morcovul şi le căleşti 5 minute în ulei. Adaugi ardeiul tăiat şi roşiile descojite şi tocate, sare si piper si tii până scade sosul.
Tai carnea şi o baţi cu ciocanul pentru a o frăgezi. Adaugi sare şi piper după gust şi aşezi feliile de bacon. Torni umplutura peste carne, rulezi şi o legi cu sfoară.
Aşezi rulada în tavă, torni vinul şi sucul de roşii, o acoperi cu o folie şi o dai la cuptor o oră. Dai folia la o parte şi ţii până se rumeneşte, stropind rulada cu sosul din tavă.
Rulada cu sos de rosii
Pofta buna!
Oregano – Cultivare, Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Rețete Savuroase
Oregano este o plantă aromatică perenă care aparține familiei Lamiaceae, fiind cunoscută și sub denumirea de origan. Este folosită adesea în bucătăria mediteraneană pentru aroma sa puternică și picantă, care se potrivește bine cu roșiile, carnea și brânzeturile. Cultivarea oregano este relativ simplă și poate […]