Ruladă cu sos
PrinteazaRuladă cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc, carne de vita, pasta de tomate, oua, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, sos de soia, fructe de padure, gem de caise, zahar, sare, piper, ulei, crutoane.
- 600 g carne de porc cu sorici
- 350 g carne de porc
- 350 g carne de vita
- pasta de tomate
- 3 oua
- doua cepe rosii
- 3 catei de usturoi
- cimbru verde
- sos de soia
- 450 g fructe de padure
- gem de caise
- 50 g zahar
- sare
- piper
- ulei
- crutoane
Mod de preparare:
Carnea de vită şi carnea de porc se dau prin maşina de tocat şi se pun într-uri bol. Se adaugă ceapa şi usturoiul curăţate şi tocate mărunt, sare, piper şi o lingură cu pastă de tomate. Se presară cimbru, se adaugă ouăle şi se amestecă totu! până se omogenizează.
Se aşază carnea cu şorici pe un tocător, se întinde pasta de carne, se rulează, se leagă cu o sfoară ca să nu se desfacă la copt şi se aşază într-o tavă. Se stropeşte cu ulei, se toarnă o cană cu apă amestecată cu o linguriţă de sos de soia şi se introduce în cuptorul încins.
Se coace la foc potrivit până poate fi pătrunsă cu o furculiţă, eventual mai adăugând apă pe parcurs dacă este nevoie. Fructele de pădure se spală, se scurg de apă şi se pun într-o oală. Se adaugă o lingură de gem de caise, zahărul, puţină apă şi se fierb până scade sosul format la jumătate şi se îngroaşa.
Rulada se serveste alaturi de sosul din fructe de padure si curtoane aromatizate cu cimbru.
Ruladă cu sos
Pofta buna!