Rulada de spanac cu branza si somon
PrinteazaRulada de spanac cu branza si somon din: spanac, chifle, pesmet, oua, sare, piper, lapte, unt, file de somon, branza de vaci, iaurt, sare, piper alb, gelatina, marar, patrunjel.
rulada de spanac:
- 500 g spanac congelat, tocat
- 2 chifle
- 1 lingura pesmet
- 6 oua
- sare
- piper
- nucsoara
- 4 linguri lapte
- 20 g unt
umplutura:
- 200 g file de somon
- 400 g branza de vaci
- 100 g iaurt
- sare
- piper alb
- 3 foi gelatina
- 200 g smantana
- 2 linguri marar tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Spanacul se decongelează şi se scurge. Chiflele se în¬moaie în apă, se scurg şi se amestecă cu spanacul tocat. Se bat ouăle, Se adaugă: pesmetul, gălbenuşurile, sare, piper şi nucşoară.
Se adaugă albuşurile bătute, laptele, untul şi se amestecă bine.
Aluatul se coace 15 minute.Se topeşte gelatina în apă. Somonul se taie bucăţele. Brânza de vaci se amestecă cu iaurtul, verdeţurile, sare şi piper, smântână.
Peste aluat, se întinde brânza şi se pune somonul. Se rulează şi se pune la rece, cca 2 ore.
Rulada de spanac cu branza si somon
Pofta buna!