Rulada cu spanac si ciuperci
PrinteazaRulada cu spanac si ciuperci din: oua, smantana, faina, praf de copt, sare, spanac, ulei, feta, telemea, ciuperci, mozzarella, ceapa.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 ouă
- 150 g smântână
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă de sare
- 5 linguri făină
- 200 g spanac congelat
- 1 lingură ulei pentru tavă
Pentru umplutură:
- 100 g brânză feta
- 125 g cremă de brânză
- 150 g telemea
- 50 g mozzarella
- 200 g ciuperci din conservă
- 1/2 ceapă
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Laşi spanacul să se decongeleze într-o strecurătoare de plastic, apoi îl scurgi presându-l bine. Baţi gălbenuşurile cu smântjâna.
Incorporezi spanacul bine scurs, sarea şi făina cerhută împreună cu praful de copt.
Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în compoziţia cu făină, amestecând delicat, de jos în sus.
Torni aluatul în tava de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă şi coci blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 de minute, până când începe să se rumenească pe margini şi să se desprindă de tavă.
Intre timp, pregăteşti umplutura: cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins.
Adaugi ciupercile şi le laşi să scadă. Dai pe răzătoarea mare feta, mozzarella şi telemeaua.
Când ciupercile şi ceapa s-au răcit, încorporezi feta, crema de brânză şi telemeaua şi omogenizezi.
Când blatul e copt, îl răstorni pe un şervet de bucătărie curat şi umezit, îndepărtezi hârtia de copt, presari repede mozzarella rasă, întinzi umplutura şi rulezi.
O împachetezi în folie de aluminiu şi, după ce s-a răcit, o păstrezi în frigider pentru 1 oră.
O porţionezi în felii groase de 2-2 1/2 cm.
Rulada cu spanac si ciuperci
Pofta buna!