Rulada de spanac cu smantana
PrinteazaRulada de spanac cu smantana din: spanac, faina, oua, unt, smantana, sare, piper, svaiter.
- 500 g spanac
- 4 linguri faină
- 4 ouă
- 2 linguri unt
- 4 linguri smântână
- sare
- piper
- 200 g şvaiţer
Mod de preparare:
Se aleg frunzele de spanac, se spală bine în patru-cinci ape. Se fierb într-o oală, cu 2 l apă clocotită şi puţină sare.
Apoi se strecoară, se toacă mărunt şi se amestecă, încet, cu o lingură de unt şi una de faină, şi se ţine totul pe foc până se îngroaşă.
Se lasă să se răcească. Se toarnă gălbenuşurile amestecate cu smântână şi albuşurile bătute spumă, astfel încât să rezulte o compoziţie omogenă. Aceasta se coace într-o formă unsă cu unt.
Când este gata coaptă, se scoate din cuptor, se pune peste ruladă un sos alb amestecat cu şvaiţer ras, se rulează, se presară cu şvaiţer ras şi se pune din nou în cuptor, încă 15 minute.
Pofta buna!