Rulada cu struguri si branza de vaci
PrinteazaRulada cu struguri si branza de vaci din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, struguri, iaurt, branza de vaci, smantana, zahar pudra, gelatina, apa.
pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
pentru umplutura:
- 300 g struguri albi si negri
- 100 g iaurt gras
- 150 g branza de vaci grasa
- 200 ml smantana
- 2 linguri zahar pudra
- 1 plic gelatina
- 50 ml apa rece
Mod de preparare:
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, apoi făina în ploaie, uleiul în fir subţire şi praful de copt.
Amesteci bine şi torni compoziţia într-o tavă în care ai pus hârtie de copt şi o dai, pentru 10 minute, la cuptor, încins în prealabil.
Scoţi, laşi un minut şi aşezi blatul într-un prosop ud şi rulezi. Dai la răcit.
Pentru umplutură, baţi cu mixerul smântână până se întăreşte şi o laşi deoparte. Pui praful de gelatină în 50 ml de apă rece, pentru 10 minute, apoi fierbi pe baie de aburi până se dizolvă (ai grijă să nu fiarbă!). Tai fiecare boabă de strugure în jumătate şi cureţi de sâmburi.
Mixezi brânza cu zahărul pudră şi adaugi iaurtul. După ce s-a topit gelatina, o torni peste cremă şi mixezi până se omogenizează, încorporezi strugurii şi jumătate din cantitatea de frişcă obţinută, amestecând cu o lingură, uşor, de jos în sus.
După ce s-a răcit, întinzi blatul şi îl ungi cu cremă. Rulezi din nou şi laşi la răcit.
Rulada cu struguri si branza de vaci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rulada de branza cu struguri