Rulada tiramisu cu migdale

Printeaza

Rulada tiramisu cu migdale din: oua, zahar tos, ness, faina, migdale, cacao, zahar tos, sare, crema de branza de vaci, lichior de migdale, zahar pudra, frisca, cacao cu lapte, ciocolata amaruie.

Ingrediente:Rulada_tiramisu_cu_migdale

  • 3 oua
  • 100 g zahar tos
  • 2 linguri ness dizolvat in 1 lingura apa firbinte
  • 60 g faina cu factor de crestere
  • 50 g migdale macinate
  • 1 lingura cacao, pentru presarat
  • 40 g migdale intregi
  • 1 lingura zahar tos
  • un praf de sare
  • 250 g crema de branza de vaci proaspata
  • 3 linguri lichior de migdale
  • 3 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao cu lapte
  • 30 g ciocolata amaruie, razuita, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge şi tapetează cu hârtie de copt forma de copt de 20×30 cm. Bate albuşurile spumă cu zahărul 3 min, până când îşi dublează volumul şi spuma devine tare. Incorporează nessul, făina şi migdalele măcinate. Toarnă compoziţia în forma pregătită şi dă la cuptor 12-15 min, până când foaia devine elastică.

Lasă să se răcorească timp de câteva minute şi apoi răstoarnă pe hârtie presărata cu cacao. îndepărtează cu grijă hârtia de copt, rulează şi lasă să se răcească complet.

Intre timp, rumeneşte migdalele într-un vas neaderent 3-4 min, amestecând continuu, adaugă zahărul şi sarea şi ţine pe foc încă 2 min, până când zahărul se caramelizează şi migdalele se rumenesc. Aşază-le pe hârtie de copt, într-un singur strat şi lasă să se răcească complet înainte de a le desface.

Combină crema de brânză cu lichiorul şi zahâcul pudră până la omogenizare. Intr-un bol separat bate frişca spumă cu cacaua cu lapte. Derulează foaia de ruladă şi unge cu crema de brânză de vaci şi apoi cu un strat de frişcă.

Presară ciocolată răzuită – opreşte puţină şi pentru ornat. Rulează din nou cu grijă şi aşază pe platoul de servit. Presară deasupra migdalele şi ciocolata răzuită.

Rulada tiramisu cu migdale

Rulada_tiramisu_cu_migdale

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi dai si mie din rulada?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.