Ruladă Tiramisu
PrinteazaO reteta de rulada Tiramisu din: oua, sare, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilat, branza de vaci, mascarpone, cacao, cafea solubila, zahar, frisca si praf de cacao.
blat:
- 4 ouă
- 1 praf sare
- 80 g zahăr
- 125 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
în plus:
- 150 g brânză de vaci
- 250 g mascarpone
- 10 g cacao
- 3 linguri cafea solubilă
- 100 g zahăr
- 300 g frişcă
- praf de cacao şi boabe de cafea
Mod de preparare:Se încinge cuptorul la 200°C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu sare. Se bat gălbenuşurile cu zahăr. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt, apoi zahărul vanilat şi albuşul bătut.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 8-10 min.Se răstoarnă pe un prosop pudrat cu zahăr şi se desprinde hârtia de copt; se rulează blatul în prosop.
Se amestecă zahărul cu brânza de vaci, mascarpone, cacao şi cafea solubilă; se amestecă până se dizolvă praful de cafea. Se bate frişca şi se înglobează 2/3 din cantitate; se repartizează crema pe blat şi se ornează cu frişcă, cacao şi boabe de cafea.
Ruladă Tiramisu
Pofta buna!