Rulada in trei straturi
PrinteazaO reteta de rulada in trei straturi din: ulei, pesmet, inghetata de vanilie, inghetata de ciocolata, inghetata de fistic, fructe si sos de ciocolata.
- ulei
- 150 g pesmet din biscuiti cu ciocolata sau cacao
- 200 g inghetata de vanilie
- 300 g inghetata de ciocolata
- 300 g inghetata de fistic
- fructe proaspete, sos de ciocolata pentru servire
Mod de preparare:
Ungeţi cu ulei o tavă de chec şi apoi tapetati-o cu folie de plastic. Puneţi în tavă îngheţata de vanilie, repartizati-oîn strat uniform, apoi presăraţi deasupra jumătate din cantitatea de pesmet. Puneţi tava la congelator pentru 15 minute, apoi peste pesmet întindeţi cu o spatulă îngheţata de ciocolată.
Presăraţi pesmetul rămas în strat uniform şi puneţi din nou tava la congelator pentru 15 minute. Intindeţi ultimul strat, din îngheţata de fistic şi puneţi tava la congelator pentru mai multe ore. Scoateţi tava din congelator cu 10 minute înainte de servire.
Pentru a scoate rulada, trageţi de folia de plastic şi răsturnaţi apoi rulada pe un platou. Tăiati-o în felii cu un cuţit încălzit şi puteţi orna cu fructe şi sos de ciocolată, la servire.
Rulada in trei straturi
Pofta buna!