Rulada umpluta cu ciuperci si carne de curcan
PrinteazaRulada umpluta cu ciuperci si carne de curcan din: cartofi, branza telemea de capra, oua, sare, piper, ceapa, carne tocata de curcan, ciuperci, ulei, oregano, maghiran, busuioc, sare, piper si pesmet.
- 700 g cartofi
- 100 g branza telemea de capra
- 2 oua
- sare
- piper
pentru umplutura:
- 1 ceapa mare
- 300 g carne tocata (piept de curcan sau pui)
- 300 g ciuperci proaspete
- ulei
- coriandru
- oregano
- maghiran
- busuioc
- sare
- piper
- pesmet pentru decor
Mod de preparare:
Toci ceapa mărunt, o căleşti în ulei încins, adaugi carnea tocată şi ciupercile mărunţite.
Continui călirea lor până scade bine zeama şi ciupercile sunt bine pătrunse.
Condimentezi, după gust, cu ierburi aromate, sare şi piper. Laşi compoziţia să se răcească.
Opreşti puţină grăsime ce s-a lăsat de la carne, în care rumeneşti pesmetul.
Separat, cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare.
Scurgi apa, presezi cartofii şi prepari un piure pe care îl amesteci cu telemeaua de capră trecută pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Adaugi cele 2 ouă, sare şi piper, după gust.
Aşezi piureul pe planşetă deasupra unei folii de aluminiu, îl nivelezi într-un strat de formă dreptunghiulară, de circa 2 cm grosime, apoi torni umplutura de carne cu ciuperci, în strat uniform pe toată suprafaţa blatului de cartofi.
Rulezi apoi, ajutându-te de folie, aşezi rulada într-o formă de chec, îndepărtezi folia şi acoperi vasul.
Dai la cuptor circa 30 de minute. Laşi rulada să se răcească în tavă, apoi o tai felii, o pudrezi cu pesmet tras în tigaie în puţin ulei şi o serveşti cu salată verde, de varză ori cu murături.
Rulada umpluta cu ciuperci si carne de curcan
Pofta buna!
Iti dau un +10 pentru rulada cu ciuperci si carne