Rulada umpluta cu crema de ananas
PrinteazaRulada umplute cu crema de ananas din: oua, sare, zahar, faina, amidon, praf de copt, dulceata de coacaze, gelatina, fulgi de cocos, rondele de ananas, lapte de cocod neindulcit, suc de lamaie, rom, frisca.
- 4 oua
- sare
- 185 g zahar
- 100 g faina
- 50 g amidon
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 150 g dulceata de coacaze
- 5 foi gelatina
- 3 linguri fulgi de cocos
- 3 rondele de ananas (din conserva)
- 200 ml lapte de cocos neindulcit (conserva)
- 3 linguri suc de lamaie
- 6 linguri rom
- 250 g frisca
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu 4 linguri de apă, 1 praf de sare şi 125 g zahăr. Se înglobează pe rând gălbenuşurile, apoi făina amestecată cu amidon şi praf de copt.
Se aşază compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 10 min.
Se răstoarnă pe un prosop textil pudrat cu zahăr şi se desprinde hârtia de pe fund. Se unge blatul cu dulceaţă şi se rulează strâns; se lasă să se răcească. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se rumenesc fulgii de cocos şi se răcesc.
Se taie mărunt rondelele de ananas. Se dizolvă gelatina în 2 linguri de lapte de cocos încălzit. Se bate frişca şi se înglobează restul de zahăr, apoi şi fulgii de cocos.
Se derulează blatul şi se unge cu cremă. Se rulează din nou în prosop şi se lasă la frigider 1 oră. Se ornează eventual cu frişcă şi fructe.
Rulada umpluta cu crema de ananas
Pofta buna!