Ruladă umplută
PrinteazaRulada umpluta din: spanac, chifla, cartofi, usturoi, branza feta, samburi de pin, sare, piper, amestec de carne tocata, oua, mustar, oregano, ardei grasi, ulei de masline si rozmarin.
Ingrediente:
- 300 g spanac congelat
- 1 chifla veche de o zi
- 750 g cartofi mici
- 1 catel de usturoi
- 100 g branza feta
- 30 g samburi de pin
- sare
- pipr
- 1 kg amestec de carne tocata
- 2 oua
- 2 linguri de mustar clasic
- 1/2 lingurita de oregano uscat
- 2 ardei grasi rosii
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de rozmarin
Mod de preparare:
Dezghetati spanacul congelat. Inmuiati chifla în apă. Fierbeţi cartofii în coajă cca. 20 de minute. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
Scurgeţi spanacul şi tocaţi-l. Curăţaţi usturoiul, apoi tocaţi-l mărunt. Fărâmiţaţi brânza. Prăjiţi sâmburii de pin fără adaos de grăsime.
Amestecaţi-i cu spanacul, brânza, usturoiul, sarea şi piperul. Stoarceţi chifla. Frământaţi-o cu ouăle, carnea tocată, muştarul, oregano, sarea şi piperul. Cu 2/3 din acest amestec formaţi un rulou.
Faceţi o adâncitură în mijloc, umpleţi-o cu amestecul cu spanac şi acoperiţi cu restul de amestec de carne tocată.
Aşezaţi totul într-o formă de sufleu plată şi daţi rulada la cuptor cca. 1 oră.
Scurgeţi cartofii şi curăţaţi-i de coajă. Tăiaţi ardeiul bucăţi.
Amestecaţi-i cu uleiul Pietro Coricelli, sarea şi rozmarinul, puneţi-i în ultimele 30 de minute lângă ruladă şi lăsaţi totul să se pătrundă.
Serviţi rulada împreună cu legumele.
Ruladă umplută
Pofta buna!