Rulada cu usturoi, piper si boia
PrinteazaRulada cu usturoi, piper si boia din: pulpa de curcan, ceapa de porc, usturoi, piper, boia, sare, ulei, untura, apa, ulei.
- pulpa de curcan (partea de sus) sau pulpa de porc (cotlet)
- ceafa de porc
- 6 catei de usturoi
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita sare
- ulei
- 100 ml untura topita
- 250 ml apa
- ulei pentru usturoi
Mod de preparare:
Dezosezi pulpa de curcan, apoi baţi carnea cu ciocanul pentru şniţele, să se subţieze puţin.
Cureţi usturoiul şi îl pisezi, după care îl amesteci, după gust, cu boia, piper şi sare.
Adaugi ulei, amestecând până obţii o pastă mai groasă, pe care o întinzi peste bucata de carne, apoi rulezi strâns.
Ruloul astfel obţinut îl legi cu o sfoară şi îl aşezi într-o tavă. Torni untura topită, fierbinte şi 250 ml apă caldă.
Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptor, la foc potrivit, timp de o oră, după care iei folia de pe tavă şi laşi mai departe în cuptor, până când carnea se rumeneşte frumos.
Din când în când, stropeşti rulada cu sosul din tavă. Când este gata, serveşti rulada cu garnitură de cartofi.
Rulada cu usturoi, piper si boia
Pofta buna!