Rulada vanilata
PrinteazaRulada vanilata din: dulceata de zmeura, oua, zahar, faina, ulei, sare.
- 5 linguri cu dulceaţă de zmeură
- 3 ouă
- 3 linguri cu zahăr
- 3 linguri cu făină
- 1 lingură cu ulei
- sare
Mod de preparare:
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Intr-un castron, bate albuşurile spumă ecu un praf de sare.
Adaugă treptat zaharul şi mixează până când zahărul se topeşte şi obţii o cremă de albuş. Incorporează gălbenuşurile unul câte unul. Presară făina proaspăt cernută, amestecând de jos în sus cu mişcări lente, ca aluatul să nu se lase.
Toarnă compoziţia în strat uniform într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor, la foc moderat, cam 20 de minute.
Răstoarnă blatul pe un şervet umed, îndepărtează hârtia de copt şi rulează-l împreună cu acesta.
După câteva minute, îl derulezi, îl ungi cu dulceaţă şi îi dai din nou formă de ruladă. Când s-a răcit, taie felii groase de 3-4 cm.
Rulada vanilata
Pofta buna!