Rulada cu vanilie
PrinteazaRulada cu vanilie din: oua, faina, amidon, zahar, lapte integral, amidon, zahar, galbenusuri, pastaie de vanilie, frisca, cacao.
pentru aluat:
- 4 oua
- 50 g faina
- 50 g amidon
- 100 g zahar
pentru crema:
- 1/2 l lapte integral
- 25 g faina
- 25 g amidon
- 80 g zahar
- 4 galbenusuri
- o pastaie de vanilie
pentru decor:
- 200 ml frisca lichida
- 2 lingurite cacao
Mod de preparare:
Pentru aluat, se bat albuşurile spumă, iar gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc.
Apoi, se adaugă făina şi amidonul, se amestecă şi se încoporează delicat albuşurile.
Se toarnă aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie şi se coace 10 minute.
După ce s-a copt, se răstoarnă pe un prosop umezit, se scoate hârtia şi se rulează delicat.
Pentru cremă se opresc 100 ml lapte, iar restul se fierbe.
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi, când se albesc, se adaugă făina şi amidonul. Se adaugă şi laptele oprit.
In momentul în care laptele de pe foc fierbe, se toarnă amestecul cu lapte şi ouă.
Se adaugă şi seminţele de vanilie şi se lasă pe foc până ce compoziţia devine groasă.
Se lasă să se răcorească. Se desface aluatul din şervet, se umple cu cremă şi se aşază pe platoul de servit.
Rulada cu vanilie
Pofta buna!