Rulada de vita cu spanac si ansoa
PrinteazaRulada de vita cu spanac si ansoa din: ulei, rosii, usturoi, ansoa, spanac, carne de vita, prosciutto, branza, ulei de masline, vin alb, supa de vita, sos de rosii, rozmarin proaspăt, sare de mare, piper, frunze de dafin.
- 2 linguri cu ulei
- 2 cepe roşii tocate fin
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 6 bucăţi de anşoa, pisate
- 400 g spanac
- 6 felii subţiri de carne de vită (aprox. 1 kg)
- 6 felii de prosciutto
- 150 g brânză tare, rasă
- ulei de măsline extra
Ingrediente pentru sos:
- 1 ceaşcă cu vin alb
- 1 cană cu supă de vită
- 500 g sos de roşii
- 4 crenguţe de rozmarin proaspăt
- sare de mare
- piper negru
- frunze de dafin proaspete pentru ornat
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa şi sotează până se înmoaie. Adaugă usturoiul şi sotează până devine auriu.
Intinde 3 felii de carne de vită suprapuse la margine, aşază deasupra 3 felii de prosciutto, jumătate din brânza rasă şi jumătate din cantitatea de spanac. Rulează strâns şi înfăşoară în folie.
Lasă la frigider 30 de minute, apoi scoate folia şi leagă ruloul cu o aţă. Incălzeşte cuptorul la 150°C. Intr-o oală mare termorezistentă prăjeşte ruloul până se rumeneşte pe toate părţile.
Pentru sos, amestecă ceapa şi usturoiul cu sucul de roşii şi vinul şi toarnă peste carne. Adaugă rozmarinul.
Introdu oala în cuptor şi las-o 1 oră, apoi scoate capacul şi mai lasă 20 de minute. Scoate carnea de vită şi las-o să se odihnească 10 minute.
Rulada de vita cu spanac si ansoa
Pofta buna!