Rulada de vita cu sunca si vin rosu
PrinteazaRulada de vita cu sunca si vin rosu din: carne de vita, sunca, ceapa, morcov, castraveti, vin rosu, bulion, ulei, sare, piper, cartofi copti, salata.
- 8 felii carne de vită pentru snitele
- 8 felii şuncă
- o ceapă rosie
- un morcov
- 2 castraveti muraţi
- un litru vin roşu
- o linguriţă bulion
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- cartofi copti
- salată de varză rosie
Mod de preparare:
Feliile de carne de vită se bat cu ciocanul special de carne astfel încât să devină cât mai subtiri.
Pe fiecare felie de carne presărată cu piper se aşază o felie de suncă, un bastonas de castravete murat si un bastonas de morcov.
Se rulează, se prinde cu scobitori si se rumeneşte în ulei. Se scoate, apoi, si în ulei se pune ceapa la rumenit.
După ce s-a înmuiat, se adaugă bulionul si vinul, se pun ruladele si se lasă să fiarbă o oră. Se sărează si se serveste cu cartofi copti si salată de varză rosie.
Pofta buna!