Rulada de vită

Printeaza

Rulada de vită

Ingrediente:

  • 4 felii de carne de vită (a 175 g)
  • sare
  • piper
  • 1 lingură muştar
  • 3 castraveţi
  • 4 felii şuncă afumată
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură pastă de roşii
  • boia de ardei dulce
  • 250 ml vin roşu
  • 500 ml supă
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri întăritor pentru sos

Preparare:

Rulada de vită: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, condimentaţi-o şi ungeţi-o cu muştar.

Tăiaţi castraveţii felii rotunde. Aşezaţi şunca şi feliile de castravete peste cele de carne, rulaţi-le, fixaţi-le şi daţi-le prin făina.

Prăjiţi rulada în ulei pe ambele părţi, apoi adăugaţi pasta de roşii şi boiaua de ardei.

Stingeţi cu vinul roşu, turnaţi supa şi amestecaţi cu sosul format.

Taiati morcovii si ceapa, apoi adaugati-le peste carne si prajiti-o in continuare.

Acoperiti-o cu un capac si inabusiti-o la foc mic circa 90 minute. In ultimele 15 minute adaugati si caperele.

Legati sosul si condimentati-l.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Asa gatesc eu rulada cu carne de vita

    Ingrediente:

    750 gr. carne de vita fara oase, 100 gr. grasime, 2 buc. ceapa, 1 felie mare de piine, 150 gr. slanina proaspata sau costita afumata, 1 buc. morcov, 1/2 pahar lapte, 2 cesti supa de carne, o lingurita faina, 1 pahar vin, o foaie de dafin, putin cimbru, sare, piper

    Mod de preparare:

    Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in 4-5 felii groase cam de 0,5 cm. Se bat usor ca pentru snitele, se sareaza, se pipereaza si se lasa deoparte.

    Restul de carne se trece prin masina de tocat impreuna cu grasimea, ceapa taiata si inabusita si piinea inmuiata in lapte sau apa. Se adauga sarea, foaia de dafin pisata, putina apa (dupa gust se poate pune si verdeata tocata marunt) si se amesteca bine.

    Pe un fund de lemn ud se aseaza feliile de carne (pregatite la inceput) cu marginile suprapuse putin, nedapasind lungimea tavii in care rulada se pune la cuptor.

    Deasupra se asaza umplutura, se netezeste putin, se ruleaza, se pune deasupra slaninuta taiata fisii, se leaga cu o sfoara ca sa nu se desfaca, dupa care se asaza in tava unsa cu grasime. In jurul ruladei, se pun rondele de morcov, de ceapa si o crenguta de cimbru.

    Se toarna o ceasca de zeama de carne, se acopera tava cu un capac si se da la cuptor sa fiarba inabusit. Dupa o ora se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca.

    Cind este gata, se scoate rulada, se taie sforicica si se asaza pe un platou. Sosul ramas se amesteca cu faina, se toarna vinul si se pune sa mai dea un clocot.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.