Rulada de vitel cu cascaval
PrinteazaRulada de vitel cu cascaval din: cascaval, sunca, nucsoara, salvie, unt, carne de vitel, ceapa, sare, piper, ou, vin.
- 20 g caşcaval
- 40 g şuncă de porc
- sare
- piper
- nucşoară
- salvie
- 20 g unt
- 80 g toast alb
- 400 g cotlet de viţel
- 300 g pulpă de viţel
- 20 g ceapă albă
- 1 ou
- 10 ml vin alb
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte cu unt aromat cu salvie, până când devine translucidă. Feliile de toast se înmoaie în vin alb. Caşcavalul se taie în cubuleţe.
Se realizează farsa de carne din pulpă de viţel care se trece prin la maşina de tocat şi se amestecă cu ceapa călită, oul, feliile de toast, caşcavalul cubuleţe, sare, piper şi nucşoara.
Cotletul de viţel se taie pe lungime, se întinde cu ajutorul unui ciocan de şniţele, se condimentează cu sare şi piper, după care se întinde peste toată suprafaţa acestuia şunca feliată şi, uniform, umplutura din carne cu caşcaval.
Se rulează şi se leagă apoi cu sfoară de bumbac, se colorează în tigaie încinsă şi se continuă coacerea la cuptor timp de 25 minute la temperatura de 175 °C.
Se serveşte atât caldă, cât şi rece.
Rulada de vitel cu cascaval
Pofta buna!