Rulada de vitel cu garnitura
PrinteazaRulada de vitel cu garnitura din: muschi de vitel, rozmarin verde, usturoi, cartofi, ulei de masline, vin rosu, piper si sare.
Ingrediente:
- 1 kg muschi de vitel
- crengute de rozmarin verde
- 3-4 catei de usturoi
- 7-8 cartofi pentru ganitura
pentru marinata:
- 4 linguri ulei de masline
- 150 ml vin rosu
- piper proaspat macinat
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă muşchiul de pieliţe, se spală cu apă rece şi se zvântă cu prosoape absorbante, apoi se desface cu un cuţit bine ascuţit pentru a căpăta o formă dreptunghiulară.
Se bate uşor cu ciocanul de snitele, doar pentru a se netezi fibra, fara a o subtia.
Separat, se amesteca, intr-un castron mare, uleiul de măsline, vinul roşu, piperul proaspăt măcinat şi sarea, după gust.
Se introduce bucata de carne în marinată şi se lasă două ore.
Se scoate muşchiul din marinată, se aşază câteva fire de rozmarin verde în mijlocul bucăţii de carne, se unge cu usturoi zdrobit, apoi se rulează muşchiul cât mai strâns, se leagă cu aţă şi se aşază într-o tavă încăpătoare.
Peste ruladă se toarnă marinata, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa o oră şi jumătate.
Cu 30 de minute înainte de a fi gata, se scoate folia, se adaugă în tavă câţiva cartofi mici, se unge rulada cu sosul din tavă şi se lasă să se rumenească frumos deasupra.
Se scot aţele, se taie rulada felii şi se servesc garnisite cu cartofi.
Rulada de vitel cu garnitura
Pofta buna!