Rulada de vitel cu orez
PrinteazaRulada de vitel cu orez din: muschi de vitel, orez, unt, cimbru, nucsoara, boia iute, sos de soia, sare grunjoasa, vin rosu, usturoi si ulei de floarea soarelui.
- un kg muschi de vitel
- 250 g orez cu bobul lung
- 100 g unt
- cimbru sucat si verde
- un praf nucsoara
- o lingura boia iute
- 2 lingurite sos de soia
- sare grunjoasa
- 100 ml vin rosu demisec
- 3-4 catei usturoi
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se spala muschiul si apoi se taie astfel incat sa se poate umple.
Se preseaza cu sucitorul, se unge cu ulei si se infasoara in folie de plastic. Se lasa la rece 30 de minute.
Intre timp, se alege orezul, se spala si se pune la fiert in 800 ml apa.
Dupa ce a inceput sa se umfle, se adauga untul, boiaua iute, nucsoara, sare, piper si se baga la cuptor.
Se scoate carnea la rece, se intinde si se umple cu orez.
Se ruleaza, se strange la capete, se prinde cu scobitori si se aranjeaza in tava. Se stropeste cu ulei si vin.
Pe deasupra, se pun condimentele, se presara sare grunjoasa si se baga la cuptor. S
e lasa la 200C si se stropeste din cand in cand cu sosul din tava. Spre sfarsit, se adauga usturoiul feliat si se opreste cuptorul.
Se serveste cu legume fierte sau cu salata de cruditati si se orneaza cu busuioc proaspat.
Rulada de vitel cu orez
Pofta buna!
Ce bine arata rulada de vitel