Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri
PrinteazaO reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel, sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina, smantana, ou si sare.
- 600 g pulpa de vitel
- sare
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita suc de lamaie
- 4 linguri de verdeturi tocate – busuioc, cimbru patrunjel
- 1 varf coaja rasa de lamaie
sos:
- 50 g unt
- 40 g faina
- 50 ml smantana
- 1 ou
- 2 linguri verdeturi tocate
- sare
Mod de preparare:
Carnea se taie felii, care se bat puţin. Se asezonează cu sare şi se presară cu usturoiul zdrobit. Se stropeşte cu suc de lămâie, se adaugă verdeţurile tocate şi şi ccoaja rasă de lămâie. Se rulează, se acoperă cu folie şi se leasgă strâns. Se coace la 90° C, timp de 45 minute.
Se face un rântaş din unt şi făină. Se toarnăi 200 ml de apă şi se amestecă bine. Se dă în fiert, se punee sare şi se lasă pe foc până se îngroaşă. Se adaugă smantana şi se mai fierbe 20 de minute. Se fierbe oul tare.
Se pune carnea fiartă în apă rece şi se lasă puţin să se răcească. Se îndepărtează folia. Se toarnă zeama scursă de la carne în sos. Se amestecă verdeţurile tocate, oul tăiat mărunt şi se pune sare după gust. Se taie carnea şi se serveşte cu sos şi orez şi broccoli.
Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri
Pofta buna!