Rulada de vitel umpluta cu legume
PrinteazaRulada de vitel umpluta cu legume din: pulpa de vitel, ciuperci, ceapa, ulei, unt, vin, cimbru, rozmarin, sare, piper.
Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită acestei texturi moi, vitelul este adesea preferat pentru preparatele gătite rapid.
Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.
Carnea de vitel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, friptă, la grătar, la cuptor sau în sosuri. Se recomandă gătirea rapidă a cărnii de vitel pentru a menține textura și suculența acesteia.
- o bucată pulpă de viţel
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 100 g unt
- 200 ml vin alb
- pătrunjel
- un praf rozmarin
- cimbru
- un praf sare
- un praf piper
Mod de preparare:
Carnea se taie în aşa fel încât să se obţină o foaie şi se bate cu ciocanul de carne.
Se presară cu sare şi piper şi se freacă apoi cu amestec de rozmarin şi cimbru.
Ciupercile mărunt tocate şi ceapa la fel se pun la călit în ulei. Se presară cu un praf de sare şi se călesc să scadă bine.
Se trag de pe foc şi li se pune verdeaţa, potrivind gustul de sare şi piper.
Ciupercile se pun peste carne, se rulează şi se leagă, se unge cu unt şi se aşază în tava de copt.
Se toarnă vinul şi se lasă la cuptor circa 45-50 de minute.
Pofta buna!