Ruladă de zmeură cu blat de pandispan
PrinteazaRuladă de zmeură cu blat de pandispan din: oua, sare, zahar, faina, cacao, amidon, zmeura, zahar pudra, suc de lamaie, branza de vaci, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca.
Ingrediente:
blat de pandispan:
- 4 oua
- 1 praf sare
- 125 g zahar
- 80 g faina
- 40 g cacao
- 40 g amidon
in plus:
- 500 g zmeura
- 3 linguri zahar pudra
- 1 lingura suc de lamaie
- 300 g branza de vaci
- 400 g frisca
- 3 linguri zahar vanilat
- 1 plic intaritor de frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220°C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu sare şi 70 g zahăr.
Separat se bat spumă gălbenuşurile cu restul de zahăr; se toarnă deasupra albuşurile bătute, apoi făina amestecată în prealabil cu amidon şi cacao; se înglobează.
Se repartizează compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (40 x 30 cm) şi se coace 10-12 min.
Se răstoarnă pe un fund mare de lemn şi se desprinde hârtia de copt. Se rulează foaia de pândişpan într-o bucată nouă de hârtie de copt şi se lasă să se odihnească pe partea cu îmbinarea. Se lasă să se răcească complet.
Se pregăteşte zmeura şi se pasează cu suc de lămâie; se trece prin sită piureul şi se înglobează brânză de vaci.
Se bate frişca împreună cu zahărul vanilat şi praful întăritor de frişcă. Se derulează blatul şi se unge cu jumătate din cantitatea de cremă, lăsând marginea liberă.
Se rulează apoi şi se unge cu restul de cremă. Se decorează cu restul de zmeură.
Ruladă de zmeură cu blat de pandispan
Pofta buna!