Rulada cu zmeura si cacao
PrinteazaRulada cu zmeura si cacao din: ouă, zahăr, lapte, făină, cacao, suc de lămâie, zmeură, apă.
- 4 ouă
- 30 g zahăr + 50 g pentru spumă
- 30 ml ulei
- 40 ml lapte
- 70 g făină
- o lingură cacao
- o linguriţă suc de lămâie
Ingrediente pentru sosul de fructe:
- 500 g zmeură
- 200 g zahăr
- 200 ml apă
Mod de preparare:
Cele 30 g zahăr si gălbenuşurile se amestecă bine până se obţine o cremă albicioasă în care se adaugă uleiul.
Făina se amestecă bine cu cacaua, se cern si apoi se pune în două reprize peste crema de gălbenuş, alternând cu laptele.
Albusurile cu 25 g zahăr si sucul de lămâie se mixează si, când s-a transformat în spumă, se adaugă si restul zahărului si se continuă mixarea.
Se pune spuma peste amestecul cu făină, se amestecă uşor si se toarnă în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se lasă la cuptor 15 minute, se scoate prin răsturnare si se pune pe un grătar să se răcească, înlăturând hârtia.
Se taie apoi marginile şi pe partea care va fi la interior se fac tăieturi până la, jumătatea înălţimii aluatului copt.
Pentru sos, apa si zahărul se pun pe foc, fructele se mixează si apoi se amestecă cu sosul care fierbe. Se trage de pe foc.
Blatul se umple cu sosul de zmeură, se rulează si se dă la frigider 2 ore. Se serveşte cu restul sosului si fructe proaspete.
Rulada cu zmeura si cacao
Pofta buna!