Rulada de zmeura garnisita cu petale de trandafir
PrinteazaRulada de zmeura garnisita cu petale de trandafir din: oua, sare, zahar, coaja de lamaie, faina, amidon, praf de copt, zmeura, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca, petale de trandafir confiate.
- 3 oua
- 1 praf sare
- 150 g zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 100 g faina
- 20 g amidon
- 1/2 lingurita praf de copt
- 400 g zmeura
- 500 g frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 plicuri praf intaritor de frisca
- 2-3 linguri pentale de trandafiri confiate
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 210°C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu sare şi 3 linguri de apă, înglobând 120 g zahăr. Se adaugă coajă de lămâie rasă şi gălbenuşuri şi se omogenizează.
In final se înglobează făina amestecată cu praf de copt şi amidon. Se repartizează pe o tavă şi se coace cca 8 min. Se răstoarnă imediat pe un prosop tapetat cu zahăr. Se desprinde hârtia de pe fund, se rulează blatul şi se lasă să se răcească.
Se pregăteşte zmeura. Se bate frişca împreună cu zahărul vanilat, 30 g zahăr tos şi praf întăritor de frişcă. Se derulează blatul şi se unge cu 2/3 din cantitatea de frişcă.
Se repartizează deasupra zmeura şi se rulează. Se unge rulada cu frişcă şi se ornează cu petale de trandafir.
Rulada de zmeura garnisita cu petale de trandafir
Pofta buna!
Ce bine arata rulada