Rulada cu zmeura si migdale

Printeaza

Rulada cu zmeura si migdale din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si migdale.

Ingrediente:

blat de pandişpan: 

  • 5 ouă
  • 125 g zahăr
  • 100 g făină
  • 25 g amidon
  • 1 vârf de cuţit praf de copt

cremă de brânză de vaci: 

  • 3 foi gelatină
  • 1 conser­vă zmeură (720 ml)
  • 250 g brânză de vaci
  • 4 linguri zahăr
  • 200 g frişcă
  • 1/2 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri migdale rase

 

Mod de preparare:

încinge cuptorul la 200°C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile şi se adaugă zahărul; se bate mai departe bezeaua.

înglobează gălbenuşurile, alternând cu făina amestecată în prealabil cu praf de copt şi amidon.

Se aşază compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace cca 8-10 min.

răstoarnă pe un prosop de bucătărie presărat cu zahăr; se desprinde hârtia de copt de pe fund şi se rulează blatul în prosop. Se lasă să se răcească.

înmoaie gelatina. Se lasă să se decongeleze zmeura şi se pasează; se strecoară.

amestecă împreună cu brânza de vaci şi zahărul.

Se storc foile de gelatină şi se dizolvă; se înglobează.

bate frişca cu zahăr vanilat. Se derulează blatul şi se unge cu 2/3 din cantitatea de cremă.

rulează şi se unge cu restul de cremă; se dă la frigider cca 2 ore. Se prăjesc migdalele şi se presară pe ruladă.

Rulada cu zmeura si migdale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.