Rulada cu zmeura si migdale
PrinteazaRulada cu zmeura si migdale din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si migdale.
Ingrediente:
blat de pandişpan:
- 5 ouă
- 125 g zahăr
- 100 g făină
- 25 g amidon
- 1 vârf de cuţit praf de copt
cremă de brânză de vaci:
- 3 foi gelatină
- 1 conservă zmeură (720 ml)
- 250 g brânză de vaci
- 4 linguri zahăr
- 200 g frişcă
- 1/2 plic zahăr vanilat
- 2 linguri migdale rase
Mod de preparare:
încinge cuptorul la 200°C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile şi se adaugă zahărul; se bate mai departe bezeaua.
înglobează gălbenuşurile, alternând cu făina amestecată în prealabil cu praf de copt şi amidon.
Se aşază compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace cca 8-10 min.
răstoarnă pe un prosop de bucătărie presărat cu zahăr; se desprinde hârtia de copt de pe fund şi se rulează blatul în prosop. Se lasă să se răcească.
înmoaie gelatina. Se lasă să se decongeleze zmeura şi se pasează; se strecoară.
amestecă împreună cu brânza de vaci şi zahărul.
Se storc foile de gelatină şi se dizolvă; se înglobează.
bate frişca cu zahăr vanilat. Se derulează blatul şi se unge cu 2/3 din cantitatea de cremă.
rulează şi se unge cu restul de cremă; se dă la frigider cca 2 ore. Se prăjesc migdalele şi se presară pe ruladă.
Rulada cu zmeura si migdale
Pofta buna!