Rulade cu ananas si piure de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de rulade cu ananas si piure de cartofi din: cartofi, sare, ananas, patrunjel, sunca de praga, bacon, muschi de porc, piper, cascaval, ulei, supa de legume, lapte, unt si nucsoara.
- 800 g cartofi
- sare
- 1 conservă rondele de ananas
- 5 fire pătrunjel
- 4 felii şuncă de Praga
- 50 g bacon feliat
- 8 felii muşchi de porc (a cca 75 g)
- piper
- 150 g caşcaval gratinat
- 2 linguri ulei
- 75 ml supă de legume
- 200 ml lapte
- 1 lingură unt
- nucşoară
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală şi se fierb în apă cu sare cca 25 min. Se lasă să se scurga rondelele de ananas şi se păstrează sucul. Se taie în două rondelele, transversal şi apoi tot în două, pe orizontală. Se toacă jumătate din cantitatea de pătrunjel. Se taie jumătăţi feliile de şuncă şi baconul se taie fâşii. 2 Se încinge cuptorul la 200 °C.
Se bate carnea, se sâreaă şi se piperează; pe fiecare felie de carne se aşază 1/2 felie de şuncă de Praga şi 3-4 felii de ananas. Se presară câte o linguriţă de caşcaval ras şi se rulează; se fixează cu scobitori. Se prăjesc ruladele de jur-împre- jur în ulei încins cca 3 min. Se scot, se aşază pe o tavă şi se presară restul de caşcaval; se coace la cuptor cca 10 min.
Sosul din cratiţă se stinge cu 4 linguri suc de ananas şi se adaugă supă de legume; se lasă să fiarbă la foc moale 5 min. Se sărează şi se piperează. Se dă în fiert laptele cu unt. Se scurg cartofii, se adaugă laptele şi se pasează sub forma de piure. Se condimenteaza cu sare si nucsoara. Se topeste baconul intr-o tigaie. Rondelele se servesc cu piure; se presara bacon si patrunjel.
Rulade cu ananas si piure de cartofi
Pofta buna!