Rulade de cambula cu sos de smantana cu budinca de spanac

Printeaza

 Rulade de cambula cu sos de smantana cu  budinca de spanac

Ingrediente:

  • 2 kg cambulă
  • 1,500 kg spanac
  • 3 ouă
  • 1 lingură de făină
  • sare
  • nuc­şoară
  • 120 g unt
  • 2 linguri de smantană
  • 1/2 pahar vin

 

Mod de preparare:

Rulade de cambula cu sos de smantana cu budinca de spanac: Spanacul se curăţă, se spală, se fierbe 6 minute şi se strecoară.

Se toacă mărunt, se amestecă cu 3 linguri sos alb, 2-3 ouă, sare, nucşoară rasă. într-o formă de tort sau cratiţă unsă cu unt se pune spanacul şi se dă la cuptor cu capac (în bain-marie).

Cînd este gata, se ţine la cald. Cambula se opăreşte 1 minut în apă clo­cotită şi cu un cuţitaş se scot pielea şi ghimpii.

Se fac fileurile, se rulează şi se poşează (se fierb) cu puţin unt, vin şi apă circa 15 minute.

Din zeama de la rulouri se face un sos în care se mai pun 2 lingur de smantană, gălbe­nuş şi sare.

Spanacul se aşază pe un platou rotund, deasupra se pun rulou­rile şi se napează cu sos fierbinte.

Restul de sos se serveşte separat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Delicioasa cambula cu sos de smantana !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.