Rulade de carne cu ou si marar
PrinteazaRulade de carne cu ou si marar din: carne de vita, ou, ulei, smantana, marar, faina, morcov, lapte.
Ingrediente:
- 150 g carne de vita
- 1 ou
- 10 g ulei
- 1 linguriţâ smintinâ
- mârar verde
- 1/2 linguriţâ fâinâ
- 5-6 felii morcov
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Se taie carnea de vita in două felii, care se bat pe ambele părţi cu un ciocan de lemn.
Se dau prin făină, se prăjesc in uleiul cald pe ambele părţi, fără să se rumenească, apoi se scot şi se lasă să se răcească.
Se umple fiecare felie cu jumătate de ou, se rulează şi se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă. Se pun într-o crăticioară cu puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă incet sub capac.
Făina se amestecă cu puţin lapte rece şi zeama in care au fiert feliile de morcov. Se toarnă peste ruladele de carne. Se adaugă mărarul verde tocat şi se fierbe în continuare 10-15 minute.
Se lasă pe marginea maşinii să scadă şi se servesc calde cu diferite garnituri.
Pofta buna!