Rulade cu ficatei

Printeaza

Rulade cu ficatei din: piept de pui, paine, slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije de telina, marar verde si supa de carne.

Ingrediente:Rulade cu ficatei

  • 2 bucati piept de pui
  • 1 felie de paine
  • 50 g slanina proaspata
  • 50 g ficatei
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lingura untura
  • 100 ml vin alb
  • tije de telina
  • marar verde
  • 200 ml supa de carne

 

Mod de preparare:

Tai carnea felii ca pentru şniţele, de 1 cm grosime. Baţi şniţelele cu ciocanul de lemn pentru a se subţia. Tai marginile cu cuţitul, ca să fie de aceiaşi mărime, de 8/15 cm.

Resturile de carne le dai prin maşină, împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, cu slănina şi ficăţeii.

Amesteci bine într-un castron împreună cu un ou, sare, piper, mărar verde tocat. Uzi un suport de lemn şi aşezi bucăţile de carne una lângă alta. Pe fiecare bucată pui o cantita­te egală de umplutură, o întinzi în strat egal, apoi o rulezi şi o înfăşori cu câte o tijă de ţelină, să nu se desfacă.

Aşezi într-o cratiţă felii subţiri de ceapă cu o lingură de untură, iar peste ele un rând de rondele de morcov. Pui rula­dele deasupra, una lângă alta, le dai la cuptor, până încep să se ru­menească.

Torni apoi un păhărel de vin şi supă de carne.

Acoperi şi laşi să fiarbă înăbuşit cam o oră, după care scoţi capacul şi stropeşti de câteva ori carnea cu sosul scăzut din cratiţă. Scoţi ru­ladele, desfaci tijele de pe ele şi le ţii la cald. Scurgi grăsimea din cratiţă.

In sosul în care a mai ră­mas, adaugi două linguri de apă şi laşi la foc să dea câteva cloco­te. Strecori sosul şi îl torni peste rulade. Serveşti sosul alături de gulii înăbuşite în unt.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.