Rulade cu ficatei
PrinteazaRulade cu ficatei din: piept de pui, paine, slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije de telina, marar verde si supa de carne.
- 2 bucati piept de pui
- 1 felie de paine
- 50 g slanina proaspata
- 50 g ficatei
- 1 ou
- sare
- piper
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 lingura untura
- 100 ml vin alb
- tije de telina
- marar verde
- 200 ml supa de carne
Mod de preparare:
Tai carnea felii ca pentru şniţele, de 1 cm grosime. Baţi şniţelele cu ciocanul de lemn pentru a se subţia. Tai marginile cu cuţitul, ca să fie de aceiaşi mărime, de 8/15 cm.
Resturile de carne le dai prin maşină, împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, cu slănina şi ficăţeii.
Amesteci bine într-un castron împreună cu un ou, sare, piper, mărar verde tocat. Uzi un suport de lemn şi aşezi bucăţile de carne una lângă alta. Pe fiecare bucată pui o cantitate egală de umplutură, o întinzi în strat egal, apoi o rulezi şi o înfăşori cu câte o tijă de ţelină, să nu se desfacă.
Aşezi într-o cratiţă felii subţiri de ceapă cu o lingură de untură, iar peste ele un rând de rondele de morcov. Pui ruladele deasupra, una lângă alta, le dai la cuptor, până încep să se rumenească.
Torni apoi un păhărel de vin şi supă de carne.
Acoperi şi laşi să fiarbă înăbuşit cam o oră, după care scoţi capacul şi stropeşti de câteva ori carnea cu sosul scăzut din cratiţă. Scoţi ruladele, desfaci tijele de pe ele şi le ţii la cald. Scurgi grăsimea din cratiţă.
In sosul în care a mai rămas, adaugi două linguri de apă şi laşi la foc să dea câteva clocote. Strecori sosul şi îl torni peste rulade. Serveşti sosul alături de gulii înăbuşite în unt.
Pofta buna!